Flera av mina kunder bor långt bort, men ibland har jag turen att få någon som bor i samma lilla ort som jag. Då är det öppet mål på att hålla en lektion i den lokala Ica-butiken. 

Kanske är det bara jag, men jag blir så lycklig av att introducera “svenska” saker för en nysvensk. Som surdegsknäckebröd. Inget gör mig stoltare än när Pere lägger ner det hårda brödet i sin kundkorg. Jag varnade för att det kanske var för ”hard core” om man aldrig upplevt knäckebröd, men han insisterade. Inget mesigt frukostknäcke med sesamfrö här inte.

Eller brynt smör. Det vattnas i munnen av bara tanken. Även det hamnade i Peres kundkorg. Fattas bara efter hur jag sålde in det!

Jodå, färdiglagad potatisgratäng som man bara värmer i ugnen är också något alla borde prova och dragon heter kryddan i bearnaisesåsen. 

Visst, vid närmare eftertanke är det lite överdådigt att sälja ägg i så många olika förpackningar. Det är tydligen ingen självklarhet i alla länder att det går att köpa ägg i 6, 10, 12, 15, 18, 24, 25 och 30-pack. 

Dagen efter vår lektion damp ett foto, föreställande en knäckemacka med stora klickar brynt smör, ner i min mejl-inkorg. Bästa fotot någonsin! Jag har ju faktiskt haft kunder som liknar ätandet av knäckebröd som att äta en näve grus.

Nu vet Pere också hur man självskannar. Så mycket språkträning bara genom att dubbelkolla så att varorna skannats rätt. Repetition i sin bästa form.

Kanske är det bara som han säger för att göra mig glad, men surdegsknäckebröd har blivit Peres (och hans frus) nya favorit. Han såg också till så att hans svärmor, som var på besök i Sverige, fick med sig ett paket hem. Det kan omöjligt bara vara jag som blir lycklig av sådant.

#jagärintesponsradavica