Denna vecka har jag varit på inte mindre än två spa, först ett hemmaspa med min dotter (bilden) och sedan ett virtuellt med en kund. På det verkliga nöjde vi oss med lerinpackning och goda frukter, medan svängarna togs ut mer på det virtuella. Där diskuterade vi energipåslag, ångbastu, eukalyptusolja och skrubbvantar. 

Från spa till spadar och spatlar. Eller från att dega till att göra deg. Jag har nämligen under den gångna veckan fått lära mig att pizzabakning är en prylsport för den riktigt inbitne. Där andra ser passion ser jag lektion! Vilket ypperligt tillfälle för kunden att både utöka sitt ordförråd och att träna grammatik. Informationsgapet, det vill säga när kunden vet något som jag inte vet eller tvärtom, får aldrig underskattas. 

Ska pizzaspateln (eller spaden) vara av trä eller rostfritt stål? Vilken form ska den ha, cirkulär eller kvadratisk? Och hur är det med skaftet, ska det vara långt eller kort? 

Vad är att föredra; frasig, krispig eller rent utav en knaprig kant? Hur påverkar hydratiseringsnivån själva degen och vad är det som avgör om den ska jäsa i två dagar eller sju dagar?

Så många frågor, ännu fler svar. 

Visst, jag gillar verkligen att äta pizza, men att höra en inbiten prata om pizza smäller ännu högre. 

En annan kund fick i hemuppgift att förbereda ett föredrag om något som ligger henne varmt om hjärtat. Jag längtar till måndag. Då ska jag få lära mig allt om ultimate frisbee.