När det är oro i världen är det kanske extra viktigt att hålla fast vid sådant som faktiskt inte är så viktigt. 

 Inför fettisdagen visade jag en bild på en fastlagsbulle. Min kund blev helt begeistrad.

– Wow, är det sant!!! Har ni verkligen en hel dag då man får lov att äta dessa gudomliga bakverk!

– Det låter som om du redan smakat dem.

– Jaaaa! Det är största anledningen till varför jag flyttade till Sverige. Visst, jag uppskattar Sveriges alla trevliga människor och den rena friska luften, men för mig personligen hamnar semlan högst upp på listan.

Wow. 

Min kund kommer från Kina. Efter ett studiebesök i Sverige, där han bjöds på fastlagsbullar, bestämde han sig. Hit skulle han flytta! Är det så Ikea får människor att jobba i Sverige? 

– Jag älskade bakverket bara genom utseendet. Något som ser så gott ut, måste vara gott! Det hade räckt med grädden. Jag hade ingen aning om att det gömde sig ett lager mandelmassan under den perfekt vispade grädden. Jag glömmer aldrig det första lyckoruset! Vilken överraskning!

Wow.

Han har blivit ombedd av vänner i Kina att frakta dit ett gäng semlor. 

– Omöjligt. Hur skulle de klara en sådan lång flygresa?

Jag berättar om hetvägg, men han tycker också att det låter lite ”konstigt”. Förlåt till alla som gillar semlor som badar i varm mjölk.

Vissa anser att semlan endast ska ätas på själva fettisdagen, medan andra gör tolkningen att fettisdagsätarsäsongen börjar strax efter jul och pågår fram till påsk.

I grund och botten är jag en sådan som tycker att fastlagsbullar ska smaka traditionellt och se traditionella ut. Numera finns det en uppsjö mer eller mindre lyckade varianter av det klassiska originalet. Det hindrar inte mig från att tycka att semmelwraps är det godaste som finns, om de bakas av @mimmas_tartdesign_cafe i Vellinge.

#fettisdagen #semla #fastlagsbulle #fettisdagsbulle #fettisbulle #semmelwrap